Simpozion dedicat Zilei Fortelor Terestre   

 

  • 20 aprilie 2012

          În fiecare an, la 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, categorie de forţe al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Tradiţia de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ca ocrotitor al Forţelor Terestre, izvorăşte din însăşi vitejia, puterea şi credinţa lui, calităţi ce constituie un adevărat imbold pentru generaţiile de tineri care apără ţara sub faldurile Drapelului de luptă şi reprezintă dovada de nezdruncinat a perenităţii existenţei celor două instituţii fundamentale Biserica şi Armata-care apără spiritul, liniştea şi pacea poporului român. Este momentul în care evocăm şi cinstim faptele de armă ale celor care şi-au vărsat sângele pentru apărarea intereselor poporului român.

         Şi în prezent, bravii ostaşi, alături de colegii din Forţele Aeriene şi Forţele Navale, participă la numeroase misiuni în teatrele de operaţii, în cele mai fierbinţi zone de pe glob, demonstrând că integrarea noastră în structurile nord-atlantice este o consecinţă a muncii şi a perseverenţei. Datorită lor, România a devenit un aliat de nădejde şi un partener important al marilor puteri ale lumii şi se bucură de un prestigiu bine meritat.

      Dăruirea şi profesionalismul lor sunt astăzi calităţi unanim recunoscute şi apreciate de către aliaţi şi parteneri în teatrele de operaţii din Angola, Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.